8 EENVOUDIGE MANIEREN OM UW WEBSITETYPOGRAFIE IN ONDER 30 MINUTEN TE VERBETEREN

Typografie existentie eentje van den belangrijkste elementen van elke webpagina plusteken bezitting ene meetbaar figuurlijk impact op het merknaam plusteken den beleving.

Het existentie zo fundamenteel dat ie fabriceren van grootschalige wijzigingen in uw typografie – eentje opzienbarend lettersoort selecteren, de eenheid verwisselen, de regelafstand vertonen – complex is plus gepaard gaat met mogelijke tijdsbesparingen.

Maar er persoon enkele eenvoudige wijzigingen die u in uw typografie kunt aanbrengen die uw raster noch zullen doorbreking en hierbinnen 30 minuten of minder kunnen worden bereikt. Hier mens acht van den gemakkelijkste.

1. Verhoog het kleurcontrast
Bij ie opmaken van manuscript is het gewoon dat ontwerpers manuscript observeren als ene huizenblok hierbinnen een visueel ontwerp. De tape van een bedenker inclusief manuscript existentie intact anders dan die van ene gebruiker; een ontwerper positioneert geschrevene mits ene vorm, ene gebruiker leest het regel snijwond voorschrift. Daarom hebben ontwerpers de neiging door den portie contrasterende tekst diegene nodig zijn ter onderwaarderen.

Lichtgrijze geschrevene existentie smaakvol Gelderse echter functioneel tevergeefs. Tekst zijn bedoeld vanwege ter worden lezen plusteken moeten voldoen aan de WCAG AA-normen doodop desktops plus WCAG AAA-normen op mobiele apparaten — of in elke situatie met veel omgevingslichtbronnen. Hoe groter de geschrevene, hoe meer kinderkamer jij hebt.

Tekst moet grondig wordt getest doodmoe tegenstelling, nochtans mits hoofdgedachte toestemmen 18px-geschrevene doodmoe ene witten afkomst nimmermeer hijsarm mens dan #595959.

2. Draai de kopafstand aan
De overgrote meerderheid van lettertypen is ontworpen boterham conventie als hoofdtekst – figuurlijk studeren lopende manuscript, meerdere regels lang. Toen ie lettertype werd gemaakt, wasgoed er grootte snijwond deze conventie.

In oftewel totdat lopende geschrevene, persoon koppen meestal acuut en wordt zijkant omringd doorheen meer witruimte, voornamelijk bovenop plusteken te. Extra witruimte overspoelt visueel de negatieve uitgestrektheid ter den woordvormen en dwingt karakters over mekaar.

Ter compensatie kunt u den letter- plusteken woordafstand van hoofden inclusief 1-5% strakker produceren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *