De voor- en nadelen van de olijfwilg

De Elaeagnus, zilverbes of de olijfwilg. Een haagplant die het hele jaar door groen blijf. Of je nou in Gelderland, Zeeland of op de Waddeneilanden woont. Overal kan deze plant goed leven. Door weer en wind, en zelfs de zoute lucht houdt deze plant niet tegen.

Ook in de herfst heeft deze plant een extra mooie touch. Het is namelijk zo dat er in de herfst witte bloemen aan de bladeren komen, die uiteindelijk rode besjes worden. Erg aantrekkelijk natuurlijk voor de vogels, goed voor de biodiversiteit dus!

De voordelen

Als je een mooie haagplant koopt dan wil je natuurlijk ook dat deze het hele jaar door groen is. Dat is bij de olijfwilg zeker zo. De plant is winterhard en zoals gezegd zeker bestemd tegen de wind en zoute lucht.

De besjes worden zoals gezegd lekker gegeten door de vogels. Die witte bloemen zijn natuurlijk mooi voor het oog. Snoeien kan, hoeft niet eens per se. Wil jij een natuurlijk haag, dan kun je ‘m lekker laten groeien. Wil je toch een wat strakkere haag dan kun je de haag gerust snoeien in de gewenste vorm.

De nadelen

Het enige dat bij de olijfwilg zo is dat bij hele strenge vorst de plant zijn bladeren wel verliest. Ditzelfde geldt wanneer de plant te weinig of juist teveel water krijgt. Maar ja, dat is een kwestie van zelf goed opletten.

Voor meer advies of tips over de olijfwilg kun je terecht bij Haagplanten Heijnen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *